Ecosmart

Ecosmart - Handla smart och miljövänligt
Vad är Ecosmart?


Ecosmart handlar om att vara smart och göra bra val för miljön och plånboken. Varje år kastas flera ton ekologiska produkter inom både egenvård och mat. Vi tycker det är helt onödigt att våra leverantörer behöver kasta ätbara produkter eller egenvårdsprodukter som går att använda för att de har kort datum eller att bäst före datum passerats. 

Det som är viktigt är att särskilja på "Bäst före-dag" och "Sista förbrukningsdag". Det är många som inte vet att "bäst före datum" är en rekommendation från producenten om när varan är som bäst. Det går alldeles utmärkt att använda eller äta varor som har ett datum efter Bäst före datum. Det enda som man ska vara försiktig med är färskvara som grönsaker, kött, kyckling eller tex fisk. 

De produkter som är markerade med symbolen "Ecosmart" är produkter som har kort datum eller där datumet passerat bäst före datum. Vi väljer med omsorg ut produkter till Ecosmart och vi testar alltid de själva först. Här hittar ni allt från egenvård som tex hudvård, schampo eller kroppsprodukter. Ni hittar även olika produkter inom hälsokost. Vi samarbetar med alla våra leverantörer och tillsammans erbjuder vi förmånliga priser på ekologiska produkter med kort datum eller där datumet passerat. Ibland kan vi även erbjuda ekologiska produkter som utgått ur sortimentet eller där förpackningar har blivit feltryckt. 

Ni behöver inte vara oroliga för att köpa eller använda produkter från Ecosmart. Istället kan ni vara smarta och värna om miljön och er egen plånbok.