Rawfood

Vad är rawfood? Rawfood eller råkost har blivit en väldigt stort trend som intresserar väldigt många som vill äta mer hälsosamt. Det började som en trend i Los Angeles i Kalifornien. Tack vare delad kunskap och inspiration har rawfoodkulturen spridits världen över. Egentligen är råkost ingeting nytt eftersom människan tidigare åt råkost. Rawfood eller rawdiet bygger på att man äter grönsaker, sallader, frukter, alger, nötter och frön som inte kokas eller upphettas till mer än 42-47 grader celcius. Tack vare att man inte hettar upp maten till än 47 grader så behåller maten sin näring, fytonutrienter, vitaminer och enzymer. Grönsakerna behåller helt enkelt mer näring och kroppen kan tillgodogöra sig en större mängd vitaminer, mineraler och enzymer vilket har positiva hälsoeffekter jämfört med att koka eller steka maten. 

 Se gärna videon med Josefine Jäger som berättar om vad rawfood är