Veganska nässelmuffins med jordnötsfluff


av Jennie Sjölin Juni 26, 2017

Det här fluffet vart to die for! Jag är inte alls galen i cupcake frosting men just den här varianten var helt perfekt för min smak. Fluffig och nötig♥

Muffins
150 g veganskt smör
2 dl havregrädde
2,5 dl rårörsocker
0,5 dl ikaffe havremjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Nässelkräm
Jordnötsfluff
240 g veganskt smör
225 vegansk färskost
0,75 msk citronsaft
1,8 dl agavesirap
1 nypa vaniljpulver
1 msk jordnötssmör
Smält smöret och låt det svalna. Ta en näve nässlor och stek dom hårt med rapsolja, mixa sedan till en kräm. Vispa samman socker och grädde rör sen ner resten av ingred. Fyll muffinsformarna  
och grädda dom på 200° i ca 15 min.
Vispa samman fluffet (rumsvarma ingred). Ställ sen in det i kylskåpet en stund för mer fyllig konsistens. Spritsa på och garnera för glatta livet♥



Jennie Sjölin
Jennie Sjölin

Författare



Lämna en kommentar