Varför jag väljer ekologiska skönhetsprodukter.


av Jennie Sjölin April 22, 2017

Här får ni en liten sneakpeak på mitt badrumskåp, det är nästan fullkomligt packat med ekologiska produkter och det mesta kommer från fantastiska Ecoliving.se
Nu kanske många av er undrar varför jag har valt ekologiska skönhetsprodukter? Det har trots allt varit en hel del skriverier på sociala medier kring det här med mikroplaster i vår skönhetsrutin.
Precis som jag nämnde ovan så finns det mikroplaster i våra skönhetsprodukter. Detta gnuggar vi in i vår hud som i sin tur kan bidra till en hel del oönskade effekter (proppade med giftiga kemikalier). Inte nog med det så spolar vi ut dessa i haven och vad tror ni händer med dom levande organismerna som bor däri? Dom blir förgiftade.
Där är massor med olika artiklar om detta för er som vill läsa på mer, jag länkar en från Naturskyddsföreningen här♥
"I granskningen hittades mikroplaster i raklödder, smink och tandkräm. Mycket av de senaste årens ökning har också att göra att man i så kallade skrubbande produkter tillsätter plaster, oftast polyeten (PE) och polymetylmetakrylat (PMMA). När dessa på olika sätt kommer ut i naturen så kan det leda till skador på djur och sprida giftiga kemikalier i naturen."
Här kommer några länkar till mina skönhetsprodukter som jag har fått från Ecoliving.se, jag rekommenderar er verkligen till att byta mot ekologiska skönhetsprodukter för ni skulle göra en sådan enorm skillnad för våra djur och natur♥
Phenomé Cooling Eye Puffiness
Phenomé COOLING eye puffiness minimizer från Phenome High Potency.Ekologiskt hudvårdsmärke som hyllats i svensk och internationell media såsom King Magazine och Café. Utomordentligt hög kvalitet, men fantastiska råvaror. Underbart svalkande doftfri eye gel för män. Det minskar svullnad och mörka ringar runt ögonen. Gelen minimerar symtom på trötthet och stress, vilket gör att dina ögon ser utvilade ut.
 
Mádará deep moisture HÄR♥ 
 MÁDARA Cosmetics deep moisture gel är en ekologisk fuktgel som reglerar talgproduktionen. För fet/blandhy. Oljefri fuktkräm med reglerande extrakt från nordisk ek och salvia (jag älskar salvia). Minskar porerna, hjälper irriterad hud och ger en balanserad fuktighet. Bidrar till att kontrollera oljig och blank hud. Absorberas snabbt och gör genast huden mjukare och renare. Certifierad av ECOCERT.
 
MÁDARA Radiant Energy Oil stärker hudens naturliga förnyelse och återfuktning. Det är med nio unika torra oljor, som huden ges en vacker och ungdomlig glöd. Den är rik på antioxidanter som har en vitaliserande effekt på huden. Oljan är lämplig för en trött och tråkig hud som saknar lyster och energi. Likaså är det perfekt för en hud som saknar elasticitet och fasthet och börjar få de första tecknen på åldrande.
 
Ekologisk Lyx för Kvinnor. Phenomé SOOTHING anti-redness base - Daily Miracles. Subtil och mild ansiktsbas för dig med känslig och lättirriterad hy och brustna blodkärl. Innehåller aktiva ingredienser från växtvatten som lugnar huden. Baserad på acerolaextrakt, druvbladsextrakt, damaskrosolja som minskar inflammation, rodnad och överkänslighet. Kombinera med utvald fuktcreme tex Phenomé LUSCIOUS hydrating cream.
 
En ekologisk Brun utan Sol, Natural Tanning Water 100 ml från K pour Karité, ECOCERT. Enkel att använda, spraya på önskat område och erhåll en solbränna omgående. Innehåller 20% Aloe Vera för en mjuka och smidig hy. Färgen går bort i duschen.Jennie Sjölin
Jennie Sjölin

FörfattareLämna en kommentar