Mitt fantastiska filmjölksbröd


av Jennie Sjölin Augusti 17, 2017

Det här receptet har jag använt tusentals gånger fast med olika innehåll! Det är något magiskt med att ha ett bröd recept som du kan helt och hållet basera kring vad som finns i skafferiet hemma. Det viktigaste är att du har fil/youghurt, olja, bikarbonat och en sötning. Sen kan allt det andra bytas ut mot vad du har hemma♥

3 dl bovetemjöl
2 dl sojamjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl chiafrön
1 dl hampafrön
1 dl solrosfrön
1 dl havregryn
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl honung
1 l filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa två formar med hampafrön. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt oljan, honungen samt filmjölken. Häll upp smeten i formarna och låt grädda längst ner i ugnen i ca 1 h 25 min.



Jennie Sjölin
Jennie Sjölin

Författare



Lämna en kommentar