"Misslyckad" kladdkaka (vegansk, glutenfri och nötfri)


av Jennie Sjölin June 16, 2017 2 Kommentera

Här är kakan som gick åt som bara den på kalaset! WOW vilken respons jag fick från alla, detta kommer bli en favorit i framtiden till diverse tillställningar♥

3 dl rårörsocker
2 dl majsmjöl
1 dl olja
4 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
vatten

Rör samman alla ingred och fyll på med så mycket vatten som ni önskar att konsistensen ska bli (jag kanske hade ca 0,3 dl). Smörj och bröa en rund form (beroende på vad ni vill ha, tex kokos eller majsmjöl). Grädda kakan på 175º i ca 30 min. Här trodde jag att kakan skulle stelna men till min förfaran så bara bubblade den här misslyckade saken. Jag tog iallafall ut den och VOILA det blev en fudge/kola konsistens som alla blev förälskade i, servera helst dagen efter♥Jennie Sjölin
Jennie Sjölin

Författare2 Svar

Mathilda
Mathilda

March 30, 2021

Måste vara 3 msk rörsocker? Fick ut en stenkaka ur ugnen, det är ju typ bara socker! :-D

Amanda
Amanda

May 22, 2018

Hej! Vad använde du för olja?

Lämna en kommentar