Kikärtsbiffar med cooking cream Provence (vegansk)


av Jennie Sjölin July 26, 2017

Herrejistandens vad gott detta blev! Nu minns jag inte receptet FÖRLÅT! Jag slängde ihop kikärter, vitlök, cooking cream provence (hittar ni här) och något mer sen mixade jag samman och stekte på små biffar. Till det gjorde jag en vegansk aoili dressing från kikärtspadet (receptet hittar ni här) och quinoa från Gram♥ Jag kan iallafall lova att smaklökarna dansade rundor (cooking creamen har en stor betydelse i maträtterna, så jädrans gott att slänga i eller steka med)!
 
Sååå vad har nu hänt dom senaste dagarna?
 
I Söndags jobbade jag på Gram (det ÖS regnade, vilket är så fruktansvärt mysigt) så istället för att cykla hem efter jobb ställde jag in cykeln i butiken och tog bussen hem till föräldrarna. Där åt vi lite middag och myste ända tilsl kl 11 på kvällen (vi väntade på min bror och svägerska som var påväg hem från bröllop uppe i Norrland).
Måndagen var jag bara hemma, lagade massor med mat och städade hela lägenheten. Resten av veckan är fylld med jobb och aktiviteter så den där Måndagen fick helt enkelt bli en ta hand om mig själv och lägenheten dag. Jag kan bli fruktansvärt stressad över om hemmet inte är iordning, om där är mat som håller på att bli dålig eller om det är stökigt eller om vi måste ta tag i saker för att få någon slags ordning. Det blir kaos i mitt sinne om det är kaos hemmavid (givetvis kan vi ha det stökigt utan att bry oss, men ibland måste det vara iordning för att jag ska få ett lugn inombords).

Hur funkar ni? Måste det vara iordning hemmavid om ni ska funka mentalt?Jennie Sjölin
Jennie Sjölin

FörfattareLämna en kommentar