Ekologisk cheesecake med spansk körvel och citronmeliss


av Jennie Sjölin Juni 06, 2017

Den här lilla godingen fick höga betyg på kalaset. En bättre variant av cheesecake♥
 
Botten
Mixa samman en blandning av dadlar, mandlar, kokos eller andra nötter till en valfri konsistens samt tjocklek. Jag tog ca 12 dadlar, 2 dl mandlar och 1 dl riven kokos till min botten (blev lite tunn botten så gör gärna mer).
Fyllning
200 g färskost
2 ägg
2 dl havregrädde
0,75 dl agavesirap
1 näve hackad spansk körvel (växer som ogräs och smakar lakrits)
1 näve hackad citronmeliss
0,5 tsk vaniljpulver
 
Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sen äggulorna tillsammans med färskosten, agavesirap, dom hackade kryddorna och vaniljpulvret. I den tredje skålen kan ni vispa havregrädden till fast form och häll sen ner äggulesmeten. Blanda till sist i äggvitorna försiktigt och rör om tills allt är sammansatt. Skjuts in i frysen och vid fikadags garnera gärna med ätbara blommor såsom tusenskönor♥



Jennie Sjölin
Jennie Sjölin

Författare



Lämna en kommentar