Vegetarisk och glutenfri shakshuka


av Sofia Nordén Juni 30, 2017

En shakshuka är egentligen en frukosträtt från Mellanöstern men är supergod som lunch, middag eller till brunch.


Den går att variera i oändlighet och igår gjorde jag en på grönsaker jag hade i kylskåpet och i grönsakslandet.

Nu ska man ta mängden med en nypa salt då jag inte mäter allt.

2 personer
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 jalapeno
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 burk tomatkross
1/3 burk vatten (tomatkrossburken)
1 tsk grönsaksbuljong
5 stjälkar grönkål
1 näve spenat
3 ägg
Salt och peppar

Dekorera:
Bladpersilja
1 tomat

Gör så här:
1. Hacka grönsakerna
2. Fräs lök, vitlök, jalapeno i rapsolja några minuter. Tillsätt sedan kryddorna och låt dem fräsa med någon minut.
3. Ta sedan i grönkålen och låt den bli mjuk innan du tar i tomatkross, vatten och grönsaksbuljong.
4. Puttra i 6 min (eller till såsen puttrat ihop sig) innan du gör små hål för äggen.
5. Kläck i ägen, lägg hälften av spenaten runt om och lägg på ett lock. Puttra ytterligare 3-5 min.
6. När den är klar dekorera med spenat, tomat och persilja!

Servera med rostat vitlöksbröd.
Rosta glutenfritt bröd, när det är klart gnider du en halv vitlöksklyfta över brödet. 👌🏻

Njut!




Sofia Nordén
Sofia Nordén

Författare



Lämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén Oktober 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén Augusti 29, 2017

Läs Mer