av Sofia Nordén September 20, 2017
Här kommer mitt recept (som nästan alla kan äta), små sega kakor som ska va hårda utanpå men lite sega i mitten.
Ingredienser:
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl kakao
1/2 dl teffmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 dl havregryn
2/3 dl sesamfrön
1/2 dl kokosflingor
2 msk psyliumfröskal
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl lönnsirap
1/2 dl kokosolja
1 1/2 dl vatten
Om man vill är det även gott med lite chokladkross i smeten.
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda alla torra ingredienser
3. Blanda i de blöta och låt vila 10 min
4. Sleva upp med en liten sked små kakor på ett bakplåtspapper. Ja, det är kladdigt.
5. Grädda ca. 45-50 min
6. Ta ut och svalna (de stelnar något när de svalnat)
Sofia Nordén
Författare