Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor


av Sofia Nordén September 20, 2017

Här kommer mitt recept (som nästan alla kan äta), små sega kakor som ska va hårda utanpå men lite sega i mitten. 

Ingredienser:

1/2 dl majsmjöl
1/2 dl kakao
1/2 dl teffmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 dl havregryn
2/3 dl sesamfrön
1/2 dl kokosflingor
2 msk psyliumfröskal
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl lönnsirap
1/2 dl kokosolja
1 1/2 dl vatten
Om man vill är det även gott med lite chokladkross i smeten.

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda alla torra ingredienser
3. Blanda i de blöta och låt vila 10 min
4. Sleva upp med en liten sked små kakor på ett bakplåtspapper. Ja, det är kladdigt.
5. Grädda ca. 45-50 min
6. Ta ut och svalna (de stelnar något när de svalnat)




Sofia Nordén
Sofia Nordén

Författare



Lämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén Oktober 25, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén Augusti 29, 2017

Läs Mer

Raw food, ekologiskt och vegetarisk i Karlstad
Raw food, ekologiskt och vegetarisk i Karlstad

av Sofia Nordén Augusti 11, 2017

Läs Mer