Våffeldagen närmar sig


av Sofia Nordén Mars 21, 2017

På lördag är det våffeldagen. Då tycker jag du ska bjuda dina vänner på våffel lunch. 

Här nedan kan jag tipsa om 4 olika glutenfria våfflor som är goda. 

Bovete våffla från boken "en god morgon" av Anja Forsnor. Dessa gör jag ofta, perfekta!! 

Spenat våffla, samma recept som ovan men med spenat. Lite mera vitaminer i smeten skadar inte. 

Sötpotatatis våffla, så häftig färg och så goda. Recept enligt nedan. 

Choklad våffla, ljuvligt god och mitt egna recept. Recept nedan. 

Sötpotatis våffla 
1-2 pers

300 gram sötpotatis
2 ägg
2,5-3 dl havremjöl
salt
1/2-1 dl vatten

1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Dela sötpotatisen i halvor och lägg på ett plåt med bakplåtspapper med halvorna neråt.
3. Låt stå i ca 30 min eller tills potatisen är mjuk. (Går även att ånga eller koka sötpotatisen mjuk) låt svalna.
4. Grön ur potatisen och tillsätt 2 ägg, mixa slät.
5. Tillsätt övriga ingredienser utan vatten och mixa igen.
6. Tillsätt den mängd vatten som behövs, den ska inte vara för tjock eller för tunn.
7. Grädda gyllengul i våffeljärnet.

Choklad våffla
2 pers

1 1/2 mosad banan
1/2 dl durra mjöl
2 dl havremjöl
2-3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 dl havremjölk
1 ägg
1 nypa vaniljpulver
1/2 dl vatten
lite flingsalt

1. Blanda banan och ägg
2. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och blanda
3. Tillsätt havremjölken och blanda igen och ta därefter en nypa flingsalt i.
4. Häll i vatten och blanda
5 Grädda i våffeljärn. Ta inte för mycket smet i, då delar den sig och ha en väl smord våffeljärn.




Sofia Nordén
Sofia Nordén

Författare



Lämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén Oktober 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén Augusti 29, 2017

Läs Mer