Uppgrenna naturhus och ekocafé


av Sofia Nordén June 26, 2017

Vid Vättern strax utanför Gränna ligger ett naturhus. Uppgrenna naturhus, ett hus i samklang med naturen eller som någon kommenterade. "Ett sådant där växthushus"? Ja, precis ett sådant!

Jag och min man har pratat mycket om naturhus och det finns några få i Sverige. Vi tycker om att huset binds ihop med naturen och att bostaden samarbetar med naturen och inte tvärtom. Sen är det ju inte helt fel att kunna plocka en egenodlade citron utanför köksfönstret. Så när vi för några dagar sedan skulle åka neråt Sverige bestämde vi oss för att ta en titt på detta naturhus. Vi blev inte besvikna, fantastiskt bygge, växthus och ekocafé.

När vi kommer in möts vi av en prunkande inomhusträdgård och en cafédel med utsikt över öppna ängar och Vättern lite längre fram. Vi kan välja mellan vanliga bakverk och rawfika i den lilla luckan till ekocafét. Jag tog en rawfoodboll och vegansk glass utan tillsatt socker. Supergott!! Vi betalade sedan lite slantar för att få se resten av huset och övervåningen gav mersmak till att själva bygga ett hus. Hängmattor fyllde hela övre plan med växthustak och utsikt åt alla håll, även upp mot himlen. Här värmde solen och lugnet infann sig. Längst ner i huset fanns en citronlund och ett avkopplande rum som kallades regnskogen. Ni måste åka förbi och titta på huset om ni har vägarna förbi. (Kolla öppettider för rundvandringen på Uppgrenna naturhus hemsida).
Sofia Nordén
Sofia Nordén

FörfattareLämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén October 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén August 29, 2017

Läs Mer