Tips på ekologiskt i Thailand.


av Sofia Nordén March 14, 2017 1 Kommentera

Nyss hemkommen efter en lååång semester i Thailand. Sol och bad kanske är det första ni tänker då, men vi var långt ifrån havet uppe i nordligaste Thailand nämligen Chiang Mai. 

Jag har varit i de sydligare delarna också, men upplever inte samma (om ens något) utbud av ekologiskt och hälsomedvetenhet nere vid badorterna som uppe i Chiang Mai. Här finns yoga studios i varenda hörn och det är lätt att hitta ekologiskt och genuint hantverk. Tycker du om kultur och natur tycker jag du ska spendera några dagar från sol och bad för att uppleva något annat. Det är lätt att både flyga och åka tåg från Bangkok till Chiang Mai. 

Tänkte nedan tipsa om vart du kan handla och äta ekologiskt. 

Chiang Mai har en större butikskedja,  Rimping, som erbjuder bra mat och mycket ekologiskt (de har nötsmör, nötmjölk också). Den jag besökte mest var Mee chock på Meechock plaza. På samma köpcentrum finns även en butik, Green Bushel som säljer ekologiska varor och superfrön. De har ingen hemsida men finns på Facebook och instagram. På samma köpcentrum finns flertalet bra restauranger och bakom subway har de även en grönsaksmarknad dit thailändare själva går. Köpcentrat ligger på andra ringvägen och en tuktuk vet oftast var det är om du säger Mechock Plaza. 

Det andra tipset är ett märke som jag handlade i en butik på köpcentrumet Promenada. Butiken ligger utanför rimping supermarket (denna rimping är inte lika stor som Mee Chock) och de säljer enbart ekologiskt. Märket heter Chita Organic food och jag tror även att butiken heter så. De säljer ekologiska och även vissa glutenfria thailändska varor så som nudlar, ris, curry, thailändska kryddor m.m. Vill du få med dig lite genuint Thaikäk hem som dessutom är ekologisk tycker jag att denna butik är värd ett besök. 

Förutom dessa affärer så finns många caféer och restauranger som serverar hälsosamt och nyttigt. Jag vill dock tipsa om okhaju organic farm restaurant här sitter du mitt i odlingen och njuter av underbart god mat och smoothies, juicer eller smaksatt vatten. Det är stoora portioner så kom dit hungrig. Denna restaurang finns även på Facebook och instagram. 

Har ni några andra tips i Chiang mai så kommentera gärna så att jag och andra kan prova nästa gång vi kommer dit. 

 

 

 

 
Sofia Nordén
Sofia Nordén

Författare1 Svar

wefjhydwia
wefjhydwia

March 19, 2021

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Lämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén October 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén August 29, 2017

Läs Mer