Raw food, ekologiskt och vegetarisk i Karlstad


av Sofia Nordén August 11, 2017

Morsning!

Vi har precis landat tillbaka i Uppsala efter att ha passerat Karlstad över en natt. En stad jag bara varit i 1 gång tidigare och jag insåg att jag inte mindes så mycket mer än deras dialekt. Jag måste säga att värmländska är en av de charmigaste dialekterna, jo jag är allvarlig. 

Vi bodde på scandic winn som serverade en god glutenfri och vegetarisk jack fruit taco som det var mycket sting i. Frukosten hade ett bra utbud av glutenfritt men som vanligt saknar jag en chia pudding och en grön smoothie. 

På samma gata som hotellet ligger zest matbar. De har ett brett utbud av vegetarisk, raw food, ekologiskt och närproducerad lunch och fika. Smothies kan man också beställa, det gjorde jag tillsammans med en raw food bounty och en kombucha. Smothien var supergod och även raw food bountyn. Nästa gång jag kommer till Karlstad SKA jag äta lunch här! (De hade även barnmeny)

Nästa ställe ligger i Mariebergskogen, Karlstads stadspark strax utanför centrum men fortfarande inne stan. Här käkade vi lunch på naturum (som ligger till vänster när man kommer in i stora entrén). De har en enklare meny med allt ifrån matigare mackor till lite mera lunch och soppa. Ekologiskt och närproducerat går som en röd tråd genom hela cafét. Jag åt en glutenfri falafelburgare med picklad rödlök och en god majo. Fika finns självklart också, även raw food bollar och ett gäng olika ekologiska choklad sorter. För övrigt så känns hela Mariebergsskogen väldigt mysig och finns massor att göra för en barnfamilj. 

Sista stället jag vill tipsa om är Grön ko café och saluhall. Det ligger på vägen mellan Säffle och Karlstad (10 min från Karlstad). En upprustad byggnad med närproducerade och ekologiska varor. Jag var bara inne som hastigast men väl värt att stanna till för ett kort stop om ni har vägarna förbi. 

 

 
Sofia Nordén
Sofia Nordén

FörfattareLämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén October 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén August 29, 2017

Läs Mer