Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia


av Sofia Nordén Oktober 25, 2017

Hej fina ni!

Jag har inte varit så aktiv här under ett tag, mycket nytt har hänt i mitt liv som fick lite prioritet. 

Nu känns det som hösten kommit på riktigt, just nu blåser och regnar det utanför fönstret bakom mig. Fast det är rätt mysigt, bara man är på rätt sida glaset. 

Här kommer ett supersmarrigt recept på rödbetor som man kan ha som sidorätt eller till tex risotto eller blomkålsgratäng. Receptet är lånat från arla.se som jag sedan modifierat lite.

Ingredienser:

500 g små rödbetor
1 pkt fetaost
1 knippe salvia
2 msk honung
25g smör

Gör så här:
1. Koka rödbetorna tills de är mjuka och låt de kallna i kallt vatten. Skala dem sedan genom att dra av skalet med fingrarna eller trycka dem ur skalet.
2. Smält smör i en kastrull och fräs salvian något och stäng sedan av plattan och låt dem ligga ca 1 min till. Ta sedan upp salvian på ett fat.
3. Lägg sedan ner rödbetorna och honung i smöret som är kvar och blanda runt.
4. Häll upp på ett fat, lägg på salvian och smula fetaosten. Klart att servera.

Detta är en supergott och supersnabbt! 




Sofia Nordén
Sofia Nordén

Författare



Lämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén Augusti 29, 2017

Läs Mer

Raw food, ekologiskt och vegetarisk i Karlstad
Raw food, ekologiskt och vegetarisk i Karlstad

av Sofia Nordén Augusti 11, 2017

Läs Mer