Fröknäcke


av Sofia Nordén Juni 23, 2017

Idag är det midsommar, dagen då vi får binda vår krans av nyplockade blommor, då vi får äta god mat, då vi få äta jordgubbar i överflöd, då vi umgås med vänner eller familj, då vi dansar till små grodorna runt en blommig midsommarstång och dagen då det regnar och solen skiner om vartannat. Jag tycker mycket om midsommar och att den inte är tokuppstyrd.

Här bjussar jag på ett gott och snabbt fröknäcke, ursprungsreceptet kommer från risenta men jag har ändrat det något.

1 plåt

1 1/2 dl majsmjöl
1/2 dl bovetemjöl eller teffmjöl
1 -2 msk psyliumfröskal
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 msk fänkålsfrön
1 skvätt torkad rosmarin
1/2 dl rapsolja
2 dl ljummet vatten
Toppa med:
Flingsalt
Pumpakärnor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på varmluft 145 grader
2. Blanda allt i den ordning som står i receptet
3. Bred ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper på smeten och dra ut smeten till kanterna med händerna.
4. Toppa med flingsalt och pumpafrön. Skär redan nu ut knäckebitar, då är det bara att bryta dem i de skurna kanterna när knäcket är klart.
5. In i ugnen i ca 45 min - 1h
6. Ta ut och låt svalna på plåten

Glad midsommar!!

 




Sofia Nordén
Sofia Nordén

Författare



Lämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén Oktober 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén Augusti 29, 2017

Läs Mer