av Sofia Nordén January 13, 2017
Banan sushi, har ni smakat? Det hade inte jag och var bara tvungen att prova. I min senaste leverans från ecoliving fick jag Ekologiska kakaonibs från Ecoandino, som jag använde till min banansushi. Du kan göra huur många varianter som helst, men jag gjorde två.
Så här gör du:
Skala en banan och skär av toppen och slutet. Bred lite mandelsmör på bananen och strö över kakaonibsen. På den andra bananen tog jag och gjorde egen choklad med kakaosmör, kakao, honung och jordnötssmör. När chokladen stelnat lite breder du det på bananen och strör hackade salta jordnötter på. In i frysen ungefär 10-20 min, ta ut och skär i slantar.
Det är så gott att strö på lite kakao nibs på lite vad du vill. I smoothien, i din granola, på din smoothie Bowl, på dina pannkakor osv. Läs mer om chokladens hälsoegenskaper och beställ kakaonibsen här
Sofia Nordén
Författare