24h Göteborg


av Sofia Nordén August 08, 2017

För några dagar sedan var jag med våra vänner i Göteborg (älskar Göteborg). Vi började ute i Majorna på en white guide restaurang vid namn Enoteca Maglia som inte hade något vegetarisk och glutenfritt på en och samma tallrik men snabbt fixade det utan att jag behövde be om det! Uppskattades mycket!

Vi bodde på Pigalle hotell i Nordstan och det var precis så fint som alla beskriver det, blev inte besviken. Inredningen och atmosfären var fantastisk. Vi tog något att dricka i receptionen (bar och restaurang i samma) och satte oss på uteserveringen under markisen i regnet.

På kvällen mötte vi upp min bror och gick till dinner22 där jag tog en vegansk förrätt och vegansk huvudrätt. Några små grejer gjorde att det kanske inte var 5 av 5 men resten av sällskapet jublade. Deras enklare systerrestaurang ligger precis bredvid och sägs ha riktigt bra drinkutbud. Dit gick vi dock inte.

Pigalles frukost har fokus på eko och närproducerat. Var ingen enorm frukost, men genomtänkt och tillräcklig 👍🏻

Efter utcheckningen fick vi ha kvar väskorna på hotellet och kunde strosa (i regnet) runt i staden. Vi gick till Haga och klädbutikenbutiken thrive som enbart har ekologiska, veganska och schysst producerade kläder. De ligger på en sidogata från huvud"shopping" gatan i Haga men otroligt hjälpsam personal. Jag spenderade säkert 1 timme där inne och kom ut med en tröja, en skjorta, en finare blus och ett par svarta jeans ✌🏻.

Vi gick sedan för att äta lunch på happy M kitchen på Vasagatan. Jag tog en vegetarisk ceasarsallad och till efterrätt en raw choklad och apelsin kaka som var såå god! 

Kom gärna med fler tips på ekologiska och vegovänliga ställen i Göteborg i kommentatorsfältet eller besök någon av ovan nämnda ställen. Väl värt ett besök. 

 

 

 
Sofia Nordén
Sofia Nordén

FörfattareLämna en kommentar


Fler artiklar Naturalfoodandsweets - Sofia Nordén

Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia
Honungsslungade rödbetor med fetaost och salvia

av Sofia Nordén October 25, 2017

Läs Mer

Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor
Veganska, glutenfria och naturligt sötade chokladkakor

av Sofia Nordén September 20, 2017

Läs Mer

Sommarledig
Sommarledig

av Sofia Nordén August 29, 2017

Läs Mer