Vi lanserar Ecosmart. Spara på miljön och din plånbok!

av Team Ecoliving March 31, 2017 2 Kommentera


Ekosmart
Som ett ekologiskt e-handelsföretag inom skönhet, hälsa och mat ser vi det som vårt ansvar att bidra till att det slängs mindre hållbara produkter som fortfarande kan användas. Precis som alla företag inom handel konfronterats vi ibland med varor med kort datum eller utgånget datum där bäst före datumet har passerats. 

Vi som jobbar i företaget känner till att bäst före datum är endast en rekommendation från leverantörerna om när produkten är som bäst. Det går alldeles utmärkt att bruka produkterna. Det man bör vara försiktig med är färskvaror såsom fisk, kött, fågel och grönsaker. 

 

Så vad gör vi själva med dessa produkter? 


Personalen blir alltid överlycklig och vi ger bort egenvård, ätbara hälsoprodukter och hälsokost till vänner och bekanta. När vi väl pratade om problemet med matsvinn med våra samarbetspartners och leverantörer så kom det fram att de slänger massor av ekologiska produkter pga felförpackningar, feltryck, kort datum eller där datumet har passerat. Det är ju självklart väldigt ologiskt att vi som ett ekologiskt företag ska sitta och titta på när det slängs massor av bra ekologiska produkter.


"Vill våra kunder precis som oss bidra till att spara på miljön och även spara på plånboken?"Vi satte oss ner och diskuterade detta och med frågeställningen "Vill våra kunder precis som oss bidra till att spara på miljön och även spara på plånboken? Så vi berättade för våra leverantörer och samarbetspartners att istället för att slänga produkterna kan vi köpa de till förmånliga priser och ge möjligheten till våra kunder att kunna köpa billiga ekologiska produkter och samtidigt bidra till att spara på miljön! 

Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare2 Svar

sandy
sandy

April 02, 2017

FAAAAN VAD BRA. JAG ÄR GLAD ATT JAG HITTADE ER. NI ÄR FEEEEEETTT. LOOOOOE ER!!!! DET ÄR INTE EKO- LOGISKT ATT KASTA SAKER BARA FÖR ATT NÅN JÄVEL HAR SATT DIT ETT DATUM PÅ NÄR VARAN SKA DÖ UT. HOPPAS ATT FLER OCH FLER FÖRETGA BÖRJAR GÖRA SOM NI. ANDRA FÖRETAG OCH KEDJOR SOM HAR BÖRJAT MED DETTA ÄR BODYSTORE, MAT.SE, MATHEM, WILLYS, COOP VETJA. TÄNK UR MYCKET MAN SPARAR PÅ ATT KÖPA "GAMMALA "VAROR HAHA :D

Calle Johansson
Calle Johansson

April 02, 2017

Riktigt bra! Det finns olika tjänster idag som matsmart.se som erbjuder produkter, men erbjuder alla möjliga.

Lämna en kommentar