Varför ska du välja aluminiumfria deodoranter? Det finns flera skäl...

av Team Ecoliving February 20, 2017 2 Kommentera

Självklart vill vi alla känna oss fräscha och dofta trevligt.  I det moderna samhället vi lever i så glömmer vi ibland kroppens  normala funktion. Självklart svettas vi och speciellt under fysisk ansträngning när vi tränar eller springer på stan. Det är fullkomligt normalt.

 

"Att svettas är helt normalt"

 

Senast på Skavlan var den tyska läkaren Yael Adler en av gästerna och pratade om huden och kroppens naturliga dofter. Hon pratade om människans kommunikation där även kroppens doft spelar en stor roll mellan i attraktionskraften mellan människor. Är ni nyfikna att läsa mer om dett ämne så läs gärna hennes bok ”Huden – Allt om vårt största organ”.

Köp boken Huden - Allt om vårt organ skriven av Yael Adler 

 

"Har det betydelse ifall jag väljer en aluminiumfri deodorant?"

 

Sjävklart vill vi ha en fräsch lukt dels för oss själva men även för omgivningen. Frågan är då vilken deodorant vi ska välja. Är det så petigt att välja en aluminiumfri deodorant eller har det ingen betydelse om vi väljer en deodorant med aluminum?

Det finns flera olika rön och teser som pekar på att aluminium i antiperspiranter kan öka risken för bröstcancer. Dock så har inte tillräckliga vetenskapliga studier bedrivits för att tydligt faställa att att deodoranter med aluminium leder till ökad risk för bröstcancer. Det krävs mer forskning inom området för att man tydligt ska kunna dra den slutsatsen.

Det som däremot är skrämmande är att en stor del av kvinnor idag utvecklar någon typ av bröstcancer och det har blivit ett stort samhällsproblem. Det finns inga tydliga svar på vad det är som bidrar till att vi drabbas av olika typer av cancersjukdomar. Vi lever i ett modern samhälle men fråga är hur hälsosamma är vi egentligen när det kommer till hälsa, mat, skönhet, föroreningar och exempelvis alla plaster som finns överallt.

Sannolikheten är stor att det sättet vi lever på idag provocerar kroppen och de moderna sjukdomarna vi lider av. Faktum kvarstår att det finns en del forskning som menar att de aluminiumbaserade föreningarna som finns i antiperspiranter tas upp av huden och kan orsaka cellförändringar i bröstens öströgenreceptorer.

Aluminium används i deodoranter för att motverka svett genom genom att aluminiumföreningar bidrar till att täppa till porerna så att svetten inte kommer ut. Så visst, deodranter med alumium är effektiva för att motverka svettlukten men frågan är vill man utsätta kroppen för det?

 

"Använd sunt förnuft svårare än så är det inte"

 

Vi tycker det är givet att undvika deodoranter med aluminium och vi har länge förespråkat att undvika deodoranter och antiperspiranter med aluminium eftersom det finns andra val. Att vi svettas är helt normalt och naturligt. Vi ska bejaka naturen och våra kroppen men självklart vill även vi dofta gott. Hos oss på Ecoliving.se har vi valt att lyfta fram olika aluminiumfria deodoranter som ni kan hitta hos oss.  Vi är alla olika och vi reagerar på olika sätt så det gäller att hitta en deo som passar en själv.

Det senaste tillskottet som lanserats i Sverige är en serie aluminiumfria antiperspiranter från Soft and Gentle som med tre olika dofter som vi kan rekommendera. 

 

Soft and Gentle aluminiumfria deodoranter
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare2 Svar

Maria
Maria

March 16, 2017

Slutade med antiperspiranter för länge sedan, men hade svårt att hitta en bra naturlig deo. Nyss provade jag en ny deo Lavilin som fick tag på mässa och den funkar grymt bra. Deon håller svettlukt borta i 3-4 dagar, så klart duschar jag också dessa dagar. De säger att deo innehåller goda bakterier som motverkar svettbakterier. Dessutom är den alkohol och parabenfri. Jättenöjd så länge! Ni vill kanske ta in den hos er?!

Maria Larsson
Maria Larsson

February 20, 2017

Väldigt intressant! Hade ingen aning om att aluminium kunde påverka våra kroppar så negativt! Ska genast kolla innehållsförteckningen på min deo!

Lämna en kommentar