Vad är Veganuary? Testa att vara vegan under januari!

av Team Ecoliving January 14, 2019 1 Kommentera

Vad är veganuary

Veganuary eller #veganuary syns överallt i sociala medier nu under januarimånad. Vad handlar  Veganuary om egentligen? Veganuary började i England 2014 och är faktiskt en registrerad välgörenhetsorganisation. Syftet med välgörenhetsorganisationen Veganuary är förändra den allmänna opinionen och attityden gällande en vegansk livstil med fokus att minska djurplågeri, förbättra planeten och förbättra folkhälsan.


"Why Veganuary? There's is a reason for everyone to try vegan"

 


Januari är månaden som grundarna Jane och Matthew valde eftersom vi är optimistiska och fyllda med energi om våra nyårslöften. Veganuary handlar om att inspirera att testa en växtbaserad kost under en månad för att kunna testa hur det är att vara vegan och få ett bättre förhållningssätt och upptäcka fördelarna med en växtbaserad kost. Det flera flera olika fördelar med den veganska filosofin och djurrätten, planeten och vår egen hälsa. Hur äter äter man under Veganuary?

Det är skillnad mellan flexitarian, vegetarian och vegan. Under Veganuary testar man alltså en helt vegansk livstil och äter inget animaliskt alls dvs. inget kött, fisk, fågel, ägg eller mejeriprodukter. Flera upptäcker att det inte är så svårt att vara vegan och fortsätter med att äta veganskt eller fortsätter med växtbaserad kost i större omfattning. 

På hemsidan veganuary.com kan ni hitta flera goda recept och tips på en vegansk kost. Gå gärna in på hemsidan och strosa runt lite bland recepten. 

Hos oss på Ecoliving har vi tagit fram en extra Veganuarykampanj med utvalda veganska produkter som ni kan testa under Veganuary.

Testa veganska produkter under veganuary
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Peter Svensson
Peter Svensson

January 21, 2019

Måste man bara äta veganskt? Kan man inte vara vegetarian?

Lämna en kommentar