av Team Ecoliving September 23, 2018 1 Kommentera
Svensk höst är en vacker årstid som bjuder på nya smakupplevelser. Vi frodas av svenska ekologiska äpplen och det är ett ypperligt tillfälle att fira med en ekologisk äppelpaj.Till vår äppelpaj har vi använt vår ekologisk quinoa "Scandinavian Quinoa" och nakenhavre från Warbro Kvarn. Vi har inget smör eller socker utan använder istället ekologisk extra virgin kokosolja från Royal Green och ekologisk karibisk honung från Royal Green.
4-5 st svenska äpplen (välj ekologiska)
2 dl quinoa
1 dl nakenhavre
1 dl rågflingor
3-4 matskedar ekologisk extra virgin kokosolja
1 matsked ekologisk karibisk honung
3-4 teskedar ekologisk raw kakao
1. Börja med att sätta på ugnen i 175 grader så ugnen är varm.
2. Koka upp quinoa och låt den kallna.
3. Smörj ugnsformen med lite kokosolja.
3. Skala äpplena och skär de i skivor i ugnsformen.
4. Blanda ihop själva "pajdegen". Ta en bägare eller kastrull och tillsätt den kokta quinoan, nakenhavre och rågflingor. Tillsätt kokosolja och börja blanda ihop.
5. Nu kan du tillsätta kakaopulver och honung. Fortsätt blanda och strö ut pajdedgen över äpplena.
6. Lägg i ugnen och grädda i ca 20-25 min. När färgen börjar bli gyllene är det klart att servera.
Servera med ekologisk vaniljklass och lägg på toppen av äppelpajen. Bjud in dina vänner och njut av smakerna!
September 23, 2018
Trevligt, trevligt! Ser fram emot att berika min paj med lite quinoaprotein :-)
av Team Ecoliving May 20, 2020 20 Kommentera
av Team Ecoliving May 15, 2020 11 Kommentera
av Team Ecoliving April 20, 2020 15 Kommentera
Team Ecoliving
Författare