Quinosotto årets maträtt för 2018?

av Team Ecoliving January 02, 2018 1 Kommentera

Quinosotto recept

Gott Nytt År! Vi hoppas alla våra kunder, crowdfunders och följare får ett magiskt 2018! För oss på Ecoliving avslutade vi ett hektiskt år 2017 med flera parallella produktutvecklingar. Vår stora passion för ekologisk hälsa och mat har nu resulterat i "Scandinavian Quinoa". Vi har under senaste året tillsammans med vår ekologiska bonde odlad fram ekologisk och KRAV-odlad quinoa på nordisk mark.Så vi vill inleda året med ett recept på Quinosotto. Risotto och paella vet de flesta hur man tillagar. Vi tror faktiskt att Quinosotto kan bli årets maträtt. Förhoppningsvis, kommer flera upptäcka vår nordiska och ekologiska quinoa. Ni kan göra vegetarisk Quinosotto eller en Flexitarian Quinosotto som påminner mer om paella.

Plant-based Quinosotto (vegansk) (2 pers)

Råvaror/ingredienser:
Scandinavian Quinoa, champinjoner/portobello, brysselkål, kokosolja, citron/lime, brysselkål, färsk papaya. 

Tillagning:1. Börja med att koka upp quinoa. Skölj quinoa 2-3 ggr i kallt rinnande vatten. Koka 2 dl quinoa i 4 dl vatten i ca 15 min. Lägg till en nypa salt och låt svalna i 5 min rör sedan om.

2. Koka upp lite brysselkål i vatten och salta lite. Vi använder kryddan Garlic & Parsley havsalt från Whole Spice. 

3. Skölj champinjonerna eller portobello och hacka dem i lite större bitar, då de ger en härlig konsistens. Värm en stekpanna och tillsätt en matsked extra virgin ekologisk kokosolja från Royal Green. Stek i några minuter till färgen blir gyllene brun. Du kommer känna en underbar doft när det är redo!

4. Tillsätt quinoa i stekpannan och rör om. Tillsätt även brysselkålen. Nu kan du krydda lite efter behag. För en lite fylligare smak krydda med Chimichurri från Whole Spice. Pressa lite citron eller lime.

5. Servera på en större tallrik eller skål. Servera med några skivor citron eller lime. Glöm inte papayan! Du kan toppa med färsk papaya eller hacka papaya i bitar och tillsätta direkt i Quinosotto.

Enjoy! Lägg gärna upp lite bilder på Instagram och tagga #ecolivingse så vi kan hitta dig!

Ekologisk quinoa


Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Alicja Domelid
Alicja Domelid

January 11, 2018

Vi hoppas det smakar! Var gärna kreativa och kom på egna recept av Quinosotto och dela dem på Instagram. Glöm inte #ecolivingse så kan vi reposta! Gott Nytt År! Hälsningar, Alicja

Lämna en kommentar