av Team Ecoliving April 30, 2017 1 Kommentera
Papaya är en tropisk frukt som är utmärkt till sallader eller att avnjuta till en fruktsallad. Vad vet vi egentligen om frukten papaya? Papaya härstämmar ursprungligen från Centralamerika och södra Mexico och återfinns idag i Sydostasien och Centralamerika. Ifall ni varit på semester i Thailand har ni säkert ätit stora papayafrukter och ni hittar både färsk papaya och fryst papaya i svenska matbutiker.
Papaya har en mjuk och fin smak. Den är inte alls särskilt söt och man får en härlig känsla av fruktig frukt. Den har vissa egenskaper som påminner om melon och mango dels i utseende och i konsistensen. Färgen är utmärkande för den friska och utmärkande orangefärgen.
Den är enkel att äta det är bara att skära den precis som du skär en avokado. Sedan kan du ta bort kärnorna och äta den med sked. Utmärkt till frukost men passar alldeles väldigt bra till sallader för att få en förhöjd känsla och en estetiskt look! Dessutom, passar den ovanligt bra till desserter som glass eller till en somrig paj.
Vi kan varmt rekommendera att använda färsk eller fryst papaya till smoothies för att berika konsistens och självklart för att ta del av alla goda hälsoegenskaper som papaya besitter.
En intressant sak som inte många känner till när det gäller papaya är att den innehåller enzymet "papain" som hjälper till att spjälka proteinkedjor från framförallt kött. I det Asiatiska köket används därför papaya till att marinera kött. Testa gärna det i sommar ifall du ska grilla.
Vilka hälsoegenskaper har papaya?
Papaya är rik på antixoidanter men även på fibrer, vitaminer, mineraler och folater. Det är onekligen en väldigt rik frukt med goda egenskaper.
May 06, 2017
Papaya is one of my favourite fruits. I usually blend it with a mixer together with ice and cucumber and have fabulous summer drink!
av Team Ecoliving May 20, 2020 20 Kommentera
av Team Ecoliving May 15, 2020 11 Kommentera
av Team Ecoliving April 20, 2020 15 Kommentera
Team Ecoliving
Författare