Laga riskgrynsgröt utan mjölk till julen

av Team Ecoliving December 20, 2017 1 Kommentera

Det närmast sig jul och det är dags att laga risgrynsgröt för alla tomtenissar. Visst, vet vi alla hur riktig tomtegröt ska smaka? Det gäller att koka i ordentligt mycket mjölk för att den riktiga smaken som komma fram. 

I år har vi tagit fram ett recept på vegansk riskgrynsgröt utan mjölk. För er som inte är veganer kan vi lova att vårt recept gör under i köket och är helt fantastisk. Istället för mjölk har vi använt oss av riskokosdryck från Royal Green.

vegansk mjölk

Allt du behöver:

Ekologisk grötris från Kung Markatta
Ekologisk kanel från Urtekram
Rice Coconut Drink från Royal Green
En kanelstång
Torkad frukt som aprikos och russin och lite nötter tex mandel and valnötter
För dig som inte är vegan kan du även tillsätta lite honung

Tillagning 4 portioner:

Koka upp 2 dl ris, lite salt i 4 dl vatten. Om du vill tillsätt en matsked olivolja eller en klick smör (för dig som inte är vegan). Låt koka i vatten och låt puttra under lock i svag värme i  ca 10 min. Tillsätt sedan 8-10 dl riskokosdryck och rör om. Fortsätt koka under låg värme i ca 30-40 min så konsistensen blir mjuk och fyllig. Glöm inte tillsätta kanelstången när du kokar.

God Jul!

Ekologisk tomtegröt för veganer






 




Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare



1 Svar

Ronald Domelid
Ronald Domelid

January 01, 2018

Vi testade flera olika recept mandelmjölk, havredryck och riskokosdrycken gav den absolut bästa smaken!

Lämna en kommentar