Kan detox med alger bidra till att lindra pollenallergi?

av Team Ecoliving April 11, 2017 1 Kommentera

Som vi tidigare skrivit om är det många som tyvärr lider av pollenallergi som påverkar prestationen och välmåendet negativt under våren. Vi har fått några frågor ifall detox eller vissa förändringar i kosten kan avlägsna pollenallergi. För det första så är hälsokost eller naturliga hälsokostprodukter endast tillskott till din dagliga kost och är inte medicin. Genom att vara påläst och lära känna sin kropp är det möjligt att använda hälsokost för för att bidra till en bättre hälsa.

 

"Det handlar om att främja sitt välmående och förstärka sitt immunförsvar"

 


När det gäller kost och allergi så finns det en hel del erfarenheter som utbyts inom ämnet. Vissa hävdar  att en allergenfri kost där man bland annat tar bort mjölk ur kosten kan bidra till att minska pollensymtom medan andra hävdar motsatt effekt. Eftersom vi är alla olika så reagerar vi olika. Det bästa är att försöka testa sig fram och lära känna sin kropp. 

Det som vi kan konstatera däremot är att i dagens miljö är vi utsatta för olika gifter och miljöexponeringen som påverkar våra kroppar och vårt allmänna hälsotillstånd. Genom att använda sig av växtriket och olika växters egenskaper kan vi med god kost främja en bättre hälsa.

Genom att försöka rensa kroppen med en avgiftning elller detox med hjälp utav alger kan vi förbättra vår hälsa vilket bidrar till att vi får ett starkare immunförsvar och kan hantera t.ex pollenallergi bättre. Alger som t.ex chlorella och spirulina hjälper till att rensa kroppen på gifter och slaggprodukter.

"Spirulinaalger kan bidra till ökad prestation och välmående"

Spirulinaalger har visat sig ha positiva egenskaper som kan lindra pollenallergi vid  intag av 2000 mg dagligen. I en forskningsstudie i ”Medicine and Science in Sports and Exercise” som publicerades 2010 kom man fram till att prestationen ökade vi fysisk ansträngning vid intag av 2000 mg spirulina. I studien mättes lungfuktion samt blodvärden. Så spirulina vi intag av minst 2000 mg kan bidra till minskad trötthet och ökad prestation. Vi rekommenderar Spirulina i tabletter från Royal Green. Ta 2 tabletter dagligen.

Spirulina i kapslar

Chlorella är en känd alg som har en betydande inverkan på att rensa på tarm och lever vilket bidrar till ett friskare blod. Flera experiment och studier har gjort som påvisar att chlorella kan absorbera tungmetaller. Vi rekommenderar att dricka en detoxsmoothie på morgonen med flera olika alger som chlorella och spirulina. Testa gärna Alkaline Greens från Love Raw som dels innehåller chlorella, spirulina med även vetegräs, chiafrön, nässelpulver och havsalger. Blanda gärna färsk koriander med chlorella då denna kombination är väldigt bra tillsammans.

 Alkaline Greens

Recept på en morgonsmoothie:

Smoothie med alger

 En kokosvatten som bas 330 ml

1 banan

1 matsked Alkaline Greens från Love Raw

Tillsätt lite färskt koriander

Pressa en halv citron eller pressa en hel lime
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Janne
Janne

April 11, 2017

Spännade visste inte om att Spirulina i högre doser kan hjälpa till att öka prestation! Det borde då väl även då öka syreupptagningen i blodet?

Lämna en kommentar