Julmarknad ute på Drottningholm under 2:a advent

av Team Ecoliving December 10, 2017 1 Kommentera

I helgen firade vi andra advent och begav oss ut på julmarknaden i Drottningholm. Så mycket mysigare kan det nog inte bli. Riktigt svensk vinter med lagom snö och lagom kallt så att man känner kylan i fingertopparna.

Drottningholm_julmarknad

De flesta av er har säkert besökt Drottningholm och vandrat i slottsparken på sommaren när träden står i blom och Mälaren bjuder på en glimrande blå lyster. Ett tips är att även att besöka Drottningholm på vintern det ger en helt annat känsla av lugn och frid. 


Lokala odlare och hantverkare

Själva julmarknaden var fylld av stånd från lokala jordbrukare, odlare och matentreprenörer från trakten och även Sörmland. Självklart gick det att köpa varm glögg, lussebullar och pepparkakor. Glöggen var utan tvekan en stor poppis för att värma sig i kylan. För er som tycker om att belysa mörkret med mysiga ljus för att få fin julstämning så fanns ett stort urval av ljus framtagna genom genuint hantverk. 


ljus-jul

Visst får man äta julgodis under julen? Det var sagolikt att frossa julgodis och de rostade mandlar smakade alldeles fantastiskt! Det fanns rostade mandlar som var sötade med socker och honung. Jag smakade båda sorter och måste erkänna att båda var riktigt goda. Det fanns även rostade cashewnötter. Men de rostade mandelnötterna var betydligt godare och påminner mer om julen. När det är jul så är det jul. 


Hovsenap från Vadstena

rostade-mandlar

Senap är något som oftast står framme till julbordet till framförallt julskinkan med passar alldeles utmärkt till andra rätter likväl både fisk och vegetariska rätter. Här hittade vi verkligen spännande fynd. Hovsenap av olika sorter och alla är helt naturliga. Till nästa jul kommer vi garanterat utöka julsortimentet till matlagning. Själva senapsfröerna kommer från naturliga odlingar på Östergötland.

hovsenap

För er som brinner lite extra för att laga mat hittade vi ett paradis av härliga naturliga kryddor med ålderdomlig och julig karaktär. Under julen bevarar vi våra gamla traditioner i köket och kunskap från flera generationer. Det gäller att ta vara på dessa!

ekologiska julkryddor

 
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Jessica
Jessica

December 14, 2017

Ohhh… Saknar Stockholm och all julstämning.

Lämna en kommentar