Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx

av Team Ecoliving February 09, 2020 12 Kommentera

Vi har något riktigt kul att berätta!! Thea Bronx är en svensk fitness- och hälsoprofil somär en utav våra nya brand ambassadors för Ecoliving. Thea är en underbar glad inspiratör som vi träffade på Playitas (en träningsanläggning på Fuertuventura). Hon har en genuin positiv karma som hon glädjeligen sprider och delar med sig med sin omgivning. Vi har fått en intervju med Thea som vi vill dela med oss av till er!

 

"Jag tycker det är fantastiskt att se båda kunskap och nyfikenhet driver en enskild individ att vilja ta steget att förbättra sin egna hälsa."Thea Bronx Hälsoprofil och brand ambassador för Ecoliving


Riktigt  kul att vi får intervjua dig så våra följare kan lära känna dig. Vi vill även välkomna dig som Brand Ambassador för Ecoliving. På instagram kan man följa dig på @theabronx där man ser soliga träningsbilder från magiska platser. Kan du berätta lite om dig själv?

TACK och så himla kul att få vara en del av Ecoliving! Jag har bott i Stockholm större delen av mitt liv men är född och uppvuxen utanför Växjö i Småland. Vi flyttade till storstan när jag fyllde 13 år och började då på musikskolan Adolf Fredriks musikklasser då musiken var en stor del i vår familj. Har båda föräldrar som frilansande musiker.

Jag hittade dock även dansen rätt snabbt och sökte efter några år till Kungliga Svenska Balettskolan där jag under gymnasiet fick en 3-årig yrkesdansarutbildning inom modern dans. Samtidigt blev jag intresserad av anatomi och valde att gå en instruktörsutbildning som väckte min passion för bla gruppträning. I princip sedan dess har jag stått i gruppträningssalar och scener och förmedlat min passion för rörelse på olika vis. 

Visa det här inlägget på Instagram

When people ask me where I see myself in 5 years. When in fact I don't even know where I am in 5 minutes. And that I'm actually grateful to have released the stress of someone else's expectation that I have to be able to visualise a future that might not even come. Because life changes, WE change. We're suppose to. Living in the future doesn't allow us to live in the present. Nor living in the past. The present is all we got. Trust that living in the present will take you to the future you're suppose to get. Accept the moment you're living as if you had chosen it yourself. Only here growth can happen. . . . . . . . . #playitas #playitasresort #memories #throwback #yogaeverywhere #yoga #yogaeverydamnday #fitness #thankful #activeholiday #thoughts #rediscover #reinvent #behappy #enjoylife #thepowerofnow #lookwithin #dance

Ett inlägg delat av Thea Bronx Holistic Fitness (@theabronx)Du jobbar idag som frilansade Fitness Tränare på olika fitnessanläggninar som tex Playitas på Fuertuventura. Kan du berätta lite om ditt arbete och vad du tycker är roligast?

Jag hamnade på Playitas Resort lite av en slump. Jag hade stort behov av miljöombyte och kände att soliga dagar utomhus med massa rörelse skulle göra mig gott. Jag fick två fantastiska år där men valde till slut att flytta tillbaka till Sverige och Stockholm vilket jag gjorde Maj 2019. Sedan dess frilansar jag under mitt egna namn, främst som instruktör men jag tar mig gärna an olika hälsofrämjande projekt såsom utveckling av fitness appar, föreläsningar i skolor kring vikten av motion, företagsklasser etc. Jag får dessutom åka med på olika träningsresor till solen med diverse researrangörer vilket jag älskar.

Det roligaste med mitt jobb är alla olika möten med människor. Att få vara med och se en utveckling i både starkare kroppar men även ökat självförtroende och självkänsla hos en individ. Att se en stark gemenskap öka när alla samlas under samma tak för att träna och ha roligt ihop.  När det kommer till just träning och hälsa vad är dina drivkrafter och vad är det som driver dig att hjälpa andra med sina träning?

Jag tycker det är fantastiskt att se att både kunskap och nyfikenhet driver en enskild individ att vilja ta steget att förbättra sin egna hälsa. Detta sätter desto mer press på mig som tränare att öka min kunskapsnivå så jag kan se till att de som kommer och tränar för mig både lär sig något nytt och får en säker och effektiv timme. Att alla är så olika och behöver olika saker tycker jag är väldigt spännande, hur ska jag förbättra mitt egna ledarskap så att alla kan få ut maximalt av varje pass är en fråga som driver mig konstant framåt. Det betyder att jag behöver vara öppen, nyfiken och ödmjuk inför denna utmaning och det är en stor drivande faktor som genomsyrar mitt arbete. Den dagen jag känner mig färdiglärd är dagen jag bör sluta i branschen haha. Och det kommer inte hända :)


"Detta konstanta misslyckande gör att många ger upp bara på grund av att man inte gett sig själv en ärlig start"Träning och fitness är ju väldigt populärt idag. Alla vill vara snygga och vältränade men det medför också en stor press på många som kanske inte är vana att planera sin kost och kanske inte har en vana till träna. Vilka råd har du till de som vill komma igång med sin träning och komma i form?

Jag möter otroligt många som som har satt alldeles för höga mål från början och har en vision att de inom ett år ska ha gått ner si och så många kilon, inte äta socker under hela året osv osv. Det är fullkomligt orealistisk mål som är dömt att misslyckas. Det är när du sätter massa förbud för dig själv som både suget för “onyttigheter” ökar och du tränar för hårt i början vilket leder till minskat immunförsvar och du blir sjuk ofta. Vilket i sin tur leder till att man tappar motivationen och vips har det gått ett år och alla mål du satt är ett minne blott. Detta konstanta misslyckande gör att många ger upp bara på grund av att man inte gett sig själv en ärlig start. 

Mina råd? TA HJÄLP! Det är en förvirrande värld med alla dessa tips och knep från olika håll. Inte minst via sociala medier. Det bästa sättet är inte att utesluta någonting utan istället lägga till. Börja enkelt, en eller två längre promenader i veckan. Lägg till en extra sallad vid din måltid. Ät alltid mat innan du äter något sött. Det gör att du blir mätt på mat vilket gör att du inte orkar äta lika mycket godis. Och så vidare. Börja litet. Det gör MYCKET i längden. Ta slutligen hjälp av en kunnig person (tränare, dietist etc) som hjälper dig vid starten för tex ett styrketräningsprogram eller ett kostprogram. Och sist men inte minst, var SNÄLL mot dig själv! Det är OK att ha sämre dagar, se dina små framsteg och våga FIRA dem! Ta en dag i taget och var närvarande och medveten. 

Just enjoy life :)

 

Kosten och mat sägs vara en stor del av träningsframgången och vissa menar att 70 % av resultatet avgörs i köket, dvs hur man äter och vad man inte äter. Kan du berätta lite om dina vanor och syn på mat och kost?

Det beror ju helt och hållet kring vilka mål en har för sig själv. Men överlag tror jag vi lätt fokuserar på träningen och glömmer att maten är minst lika viktig. Jag upplever att många är rädda för att äta ordentligt med mat. Jag möter en del som tränar hårda pass flera gånger i veckan men inte äter tillräckligt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Då är det svårt att tillgodogöra sig den träningen och resultat kanske uteblir. Så beroende på mål med träningen behöver du också fundera över hur mycket energi du behöver genom maten för att nå dessa mål. Om du märker att resultat uteblir men inte vet hur du ska göra, testa dig fram. Kanske lägg till fler mellanmål eller ät större mängd mat under dina måltider. Men detta beror ännu en gång vad man vill uppnå.

Jag personligen känner min kropp väldigt bra och lyssnar till det den säger. Har jag perioder när förkylningarna kommer som brev på posten en gång per månad, ja, då behöver jag antagligen äta antingen mer mat (beroende på min träningsmängd) eller bättre mat ( dvs mer fiber, grönt etc) om jag vet att jag slarvat. Det brukar lösa sig då. Dock ska nämnas att även återhämtning och sömn spelar stor roll i detta.  Idag sker en stor diskussion om klimatsmart mat att vi ska tänka på vad vi äter. Vissa förespråkar en helt vegansk kost andra talar om betydelsen av balans med naturlig och ekologisk mat med ett stort inslag av växtbaserade råvaror. Vad är dina tankar kring att äta ekolologiskt och mindre kött?

Det är en stor fråga där man behöver se till olika faktorer. Att äta klimatsmart för mig innebär att välja råvaror som är producerade i landet, dvs så lite transport som möjligt. Även se till att äta säsongsbaserad mat. Men frågan är väldigt komplex och jag kan bara svara utifrån mig själv. Jag har valt att för det mesta äta en växtbaserad kost, dels för djurens skull, men även där vill jag poängtera att våra svenska gårdar för det mesta tar hand om djuren på ett mycket bättre sätt än andra gårdar utomlands. Så de gånger jag väljer att äta tex kyckling eller nöt, ser jag till att det är svenskproducerat. Dels äter jag mest växtbaserad kost för jag märkt att min kropp svarar bäst på det. Jag håller mig friskare och känner mig “lättare” i kroppen. Jag väljer ekologiskt i den mån jag kan men är det råvaror jag ändå behöver och ekologiskt inte finns tillgängligt köper jag det ändå. Balans för mig är nyckeln, absolut. Och kan jag även bidra till miljön genom att välja bort vissa råvaror så gör jag det. 


Nu är vi inne i ett nytt år 2020 som också är ett helt nytt decennium. Det är många som sätter upp mål och drömmar för året. Vad är dina mål för 2020?

Jag har för första gången (tror jag) inte satt några specifika mål! Kanske låter konstigt men jag hade ett väldigt omvälvande 2019 så för 2020 hoppas jag på mer lugn, hitta tillbaka till mig själv och ta en dag i taget. :) Professionellt försöker jag bara bli ännu bättre, lära mig mer och skapa nya förutsättningar som kanske öppnar nya dörrar framöver. 

 

I april är du delaktig i ett träningsvent ”Training Camp” med Springtime 18-25 april i Portugal. Kan du berätta lite mer om denna träningsresa och vilka möjligheter det finns att delta i det?

Ja! Detta samarbete ser jag otroligt mycket fram emot. Just denna resa är lite speciell då QX Magazine har gått in i samarbete med Springtime och gör en resa tillsammans. QX är Sveriges största tidning med inriktning HBTQ vilket kanske innebär en ny marknad för Springtime. Det är även kul med QX som testar en helt ny grej, att gå in i träningsresebranshen. Det kommer finnas många olika träningspass såsom Yoga, Löpning, Crossfit, Styrka och dans. För att nämna några. Även föreläsningar med tex Tobias Karlsson. ALLA är välkomna att delta, det finns olika möjligheter kring hur man väljer sin resa. Lättast är att gå in här:

https://springtime.se/resor/training-camp-portugal-2/traning-program/18-25-april-qx/


Träningsresa med QX i Portugal

Thea,  tack för denna pratstund!! Du är en riktigt härlig själ med grym inspiration och härlig karma .Det ska bli jättespännande att följa dig under året och vi hoppas kunna hitta på något kul framöver med dig. Till alla våra kunder, läsare och följare ni kan följa Thea på Instagram@theabronx och är ni mer intresserade av träningsresan till Portugal som Thea är delaktig i så ni klicka på länken ovan. På Theas Instagram kan ni även se andra evenemang och aktiviteter som hon medverkar i.Vi vill passa på att önska Thea ett strålande 2020 med mycket glädje!

 
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare12 Svar

ohyeqzkmkf
ohyeqzkmkf

May 28, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
ohyeqzkmkf http://www.g1dv99ch3zf531wimt9688i717o80iwws.org/
[url=http://www.g1dv99ch3zf531wimt9688i717o80iwws.org/]uohyeqzkmkf[/url]
aohyeqzkmkf

pxvhqcmkt
pxvhqcmkt

May 22, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
apxvhqcmkt
[url=http://www.g1434up38vwz112zrp9l7k8eeg53pw23s.org/]upxvhqcmkt[/url]
pxvhqcmkt http://www.g1434up38vwz112zrp9l7k8eeg53pw23s.org/

xtljontfzm
xtljontfzm

May 05, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
axtljontfzm
xtljontfzm http://www.gh3v872214p37igl7otf78q45ntb8nw7s.org/
[url=http://www.gh3v872214p37igl7otf78q45ntb8nw7s.org/]uxtljontfzm[/url]

sqlhjflyxo
sqlhjflyxo

April 05, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
sqlhjflyxo http://www.gue658jv68p0iz249epp9r83704l4skps.org/
[url=http://www.gue658jv68p0iz249epp9r83704l4skps.org/]usqlhjflyxo[/url]
asqlhjflyxo

qogqsxjoec
qogqsxjoec

March 26, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
qogqsxjoec http://www.g6526mz6834yaeipco24300n6tma6ir0s.org/
aqogqsxjoec
[url=http://www.g6526mz6834yaeipco24300n6tma6ir0s.org/]uqogqsxjoec[/url]

pydxehtlj
pydxehtlj

March 20, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
pydxehtlj http://www.go0d8a2q792219ngv551eky9i7h4sd2ws.org/
apydxehtlj
[url=http://www.go0d8a2q792219ngv551eky9i7h4sd2ws.org/]upydxehtlj[/url]

tlrixnpro
tlrixnpro

March 19, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
tlrixnpro http://www.guw7zvcj66k92y452b0k548e9l64z9lss.org/
[url=http://www.guw7zvcj66k92y452b0k548e9l64z9lss.org/]utlrixnpro[/url]
atlrixnpro

rmpkfqxwwf
rmpkfqxwwf

March 16, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
rmpkfqxwwf http://www.g798o3hzbkz0k7343zw367fa2ru3fm10s.org/
[url=http://www.g798o3hzbkz0k7343zw367fa2ru3fm10s.org/]urmpkfqxwwf[/url]
armpkfqxwwf

enrpdefxdt
enrpdefxdt

March 01, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
[url=http://www.g5p4x16w4jrt5b386htfa8uy0273o8a7s.org/]uenrpdefxdt[/url]
aenrpdefxdt
enrpdefxdt http://www.g5p4x16w4jrt5b386htfa8uy0273o8a7s.org/

vsbyfzkorv
vsbyfzkorv

January 14, 2021

Intervju med fitness- och hälsoprofilen Thea Bronx – ecoliving.se
[url=http://www.gd5k9y0166qtr7y7p133q9zf8v16p7bls.org/]uvsbyfzkorv[/url]
avsbyfzkorv
vsbyfzkorv http://www.gd5k9y0166qtr7y7p133q9zf8v16p7bls.org/

serotsDreal
serotsDreal

September 16, 2020

free casino slot games online casino casino online online casino gambling http://onlinecasinouse.com/# – casino blackjack

Alicja Domelid
Alicja Domelid

February 09, 2020

Välkommen i gänget Thea! So, glad that you joined us to share happiness and inspiration!

Lämna en kommentar