Hur ska du göra en detox? Är det svårt?

av Team Ecoliving January 27, 2017 4 Kommentera

14 days Teatox

För flera av er är detox en del av livet och ni har säkert gjort det flera gånger. Vissa har kanske hört talas om detox men aldrig provat. Det finns olika nivåer av detox dels lättare detox då man helt enkelt fokuserar på att förbättra sin kost och levnadsvanor under en period av tex 14 dagar tillsammans med en lättare detox. Sedan finns det avancerad detox då man enbart dricker detoxjuicer och detoxsmoothies under 7-14 dagar. Det är en utmaning som inte alla klarar av. 

 

Vad är detox?

Syftet med detox är att rensa kroppen från slaggprodukter och gifter som samlas i kroppens celler. Dåliga livsvanor och mindre bra matvanor tillsammans med stress bidrar till dels försurning av kroppen (ph-värdet) men även att kroppen samlar på sig mindre bra ämnen och substanser. Dessa slaggprodukter och toxiner som bildas i kroppen vill man avlägsnas från kroppen genom en detox. Kroppen kommer sedan svara bättre på upptagning av viktig näring vilket bidrar till välmående. Efter en detox kommer du känna dig pigg och välmående!

 

Behöver du en detox?

Du känner din kropp allra bäst. Lyssna på kroppens signaler och var lyhörd. Din kropp kommunicerar till dig dagligen och det är viktigt att du lyssnar. Om du känner igen några av dessa symptom kan det vara tecken på att du behöver en detox:

 • Känner dig ofta hänging, trött eller har lätt för att ha huvudvärk
 • Sömnsvårigheter
 • Lätt för att bli förkyld. Har du varit förkyld eller sjuk flera gånger under senaste året?
 • Slarvar med maten och äter ofta ute och äter snabbmat och en del godis
 • Slarvat med träningen
 • Känner dig allmän stressad

14 dagars detox

Vi har tagit fram en Limited Edition Naturalbox 14 dagars Teatox. Under dessa 14 dagar kan du tillsammans med oss genomföra en detox. Det handlar om att förbättra sin livstil genom bättre kostvanor, vardagsmotion och meditation. 

Känner du dig sugen på detox? Ibland kan det vara svårt att göra en detox själv. Vi kommer att hjälpa, inspirera och stödja er i er detox genom att dela med oss av tips och inspiration på Instagram och Youtube. Få gärna med dig kompisar, vänner eller familj och gör en 14 dagars detox till något kul! Det är inte så svårt. Gör det enkelt för dig.

 

Hur gör jag en detox?

 

 • Vakna på morgonen med ett leende. Var tacksam för allt du har och njut lite mer av dagen. "Be Happy".
 • Drick Skinny Morning från Teatox 20 min innan frukost.
 • Ta bort allt kaffe (koffein), nikotin, alkohol och socker från kosten. Ät ingen skräpmat eller färdiglagad mat. Om du vill, ta även bort alla mejeriprodukter.
 • Till frukost kan du äta en matig smoothie med t.ex kokosvatten, superfoods och en banan. Tillsätt gärna vegetabiliskt proteinpulver.
 • Drick minst 2-3 liter vatten om dagen. Tillsätt gärna skivad citron, gurka eller apelsin.
 • Ät mycket grönsaker, sallad och frukt. Försök att, i din kost dra ner på kött. Ät gärna vegetariskt eller veganskt under 14 dagar.
 • Var inte rädd för att äta. Du behöver absolut inte vara hungrig. Ta en smoothie eller ät lite frukt mellan måltiderna.
 • Det är viktigt att du ökar din vardagsmotion. Ta trapporna istället för hissen. Gå så mycket du kan. Om du har ett stillasittande jobb res på dig och sträck på dig. 
 • Promenera minst 30 min om dagen. Avsluta gärna dagen med en promenad innan du går hem.
 • Om du tycker om att träna så fortsätt med träning som vanligt. Glöm inte att stretcha så kroppens muskler får vila ut. Vi kan varmt rekommendera att simma 2 ggr i veckan.
 • Ät en trevlig middag på kvällen som innehåller mycket grönsaker och sallad.
 • Innan du går och lägger dig drick Skinny Night från Teatox. 
 • Det allra viktigaste, njut av livet. Uppskatta det du har. Ta egen tid till meditation och reflektion.

 Teatox water drinks

Instagram kan du dagligen följa tips och inspiration från oss!

Hälsningar,

Alicja
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare4 Svar

Ann-Marie Von Hedberg
Ann-Marie Von Hedberg

February 14, 2017

Katarina har du hört talas om google? Det är en fantastisk sökmotor på internet där man kan söka efter t.ex studier och undersökningar. Man kan också även läsa bloggar av hälsoexperter där uttalanden om hälsofördelar med detox nämns, där finns också texter och videor som tar upp fördelarna med streching. Dina kommentarer får dig att verka en aning dum.

katarina
katarina

February 01, 2017

Tack för ert svar, men där var inte mycket till tyngd i det. Om det finns mycket forskning som ni säger bord eni ju kunna nämna någon/länka till någon så att man kan läsa vidare. tack på förhand!

Team Ecoliving
Team Ecoliving

January 31, 2017

Hej Katarina, Det finns olika forskning kring detox gjorda av dietister, hälsoexperter och forskare. Precis som flera olika samtalsämnen finns det de som anser att det är bra och vissa som anser att detox är en myt. Precis som med ekologiska råvaror och icke. Avseende stretching, det handlar inte bara om att bygga (styrketräna) utan även att stretcha ut musklerna genom tex yoga för att öka blodcirkulationen som leder till mjukare muskler och bättre återhämtning. Önskar dig en trevlig dag!

katarina
katarina

January 31, 2017

Det hade varit trevligt att se ltie forskning till detta fantastiska med detox, och t ex att strecha gör at tmusklerna “vilar ut”. Har ni någon vetenskaplig källa?

Lämna en kommentar