Gör din egna växtbaserade quinoaburgare

av Team Ecoliving July 25, 2019 1 Kommentera


Växtbaserad quinoa burgare

Gör dina egna växtbaserde Quinoaburgare! Börja med att lägga råa kikärtör i blöt över natten. För det allra bästa resultatet ska de stå i vatten i minst 12 timmar. 1. Koka upp 3 dl Scandinavian Quinoa, vår ekologisk quinoa hittar du här. Tillsätt ett kryddmått salt under kokningen. Låt kastrullen ånga ur så quinoan inte längre är för blöt. Låt quinoan svalna i ca 15-30 min och låt den gärna vila i kylen under en timme. Då sväller quinoan fint och blir porös och redo för att skapa den växtbaserade proteindegen.

2. Använd en mixer för att mixa 2 dl kikärtor som du tidigare blötlagt. 

3. Hacka en 1/4 gul lök eller röd lök. Fortsätt gärna med att hacka lite färsk koriander eller bladpersilja. Om du vill kan du även hacka lite champinjoner. 

4. Riv 1/4 färsk rödbeta.

5. Nu ska vi göra den växtbaserade proteindegen. Blanda ihop kikärtsmixen med quinoa och tillsätt hackad lök, koriander, rödbeta och eventuellt champinjoner.

Gör en vegansk burgare

6. Dags för kryddning! Vi använder lite kryddor från Whole Spice eller Napa Valley. Ett tips är 2 teskedar Garlic & Parsley Sea Salt, 1 tesked kummin, lite cayennepeppar och citronpeppar för att framhäva smaken.

7. Blanda ut den växtbaserade proteindegen. Nu bör konsistensen bara ganska bra. För att förbättra konsistensen och bindningen kan du tillsätta 2 matskedar ekologiskt potatismjöl och 1 matsked kokosolja eller olivolja. 

8. Sätt på stekpanan och tillsätt matfett tex rapsolja. Vid stekning är matfettet viktigt för att undvika att burgarna fastnar i stekpannan.

9. Börja forma stora "växtbaseradeköttbullar" och lägg de på stekpannan. Använd en burgarpress för pressa burgarna. 10. Stek de varsamt 2 min på varje sida. Var inte rädd att flippa dem. 

11. Nu är det dags att tillsätta vegansk mayo, sallad, tomat och lök. 

Quinoaburgare

Hoppas det smakar! Testa gärna receptet och dela med er av resultatet på Instagram och tagga #ecolivingse så vi kan hitta er! Vi kommer göra flera recept som vi vill dela med oss och vi tar gärna emot era recept så vi tillsammans kan skapa riktigt schyssta ekologiska och växtbaserade burgare.

Smaklig måltid!
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Alicja Domelid
Alicja Domelid

July 25, 2019

Vi kommer göra många fler recept för att dela med oss med er!!

Lämna en kommentar