Entreprenörerna bakom Ecoliving.se

av Team Ecoliving November 11, 2017 1 Kommentera

Vilka är entreprenörerna bakom Ecoliving.se? Alicja Domelid och Ronald Domelid är paret bakom e-handelsbutiken Ecoliving.se Både två har flera års erfarenhet från ekologiska produkter och hälsa. Alicja har erfarenhet från ekologisk hudvård och har tidigare lanserat ett hudvårdsmärke bla på Åhlénskedjan medan Ronald har erfarenhet från e-handel och distribution.

Alicja Domelid och Ronald Domelid


Deras gemensamma ledstjärna är hälsa vilket omfattar mental balans, träning och goda kostvanor. Båda två har genomgått utbildningen Plant-based Nutrition och erhållet sina certifikat från T. Colin Campbell Center for Nutrition. De lever båda två ett fullt normalt liv med full aktivitet, träning och väljer en flexitarian livstil. 

"Vi äter helt enkelt väldigt mycket ekologiskt och växbaserad wholefood med himla mycket grönsaker och frukt med inslag av fisk och kött." 

Breakfast bowl

Alicja har en stor förkärlek till smoothies och superfoods och utvecklar ständigt nya idéer. Hon är dessutom en stor passion för olika sallader och rawfoodrätter och tycker om att testa nya spännande kombinationer. Så det blir en hel del smoothies både på morgonen och under dagen och faktiskt även nattsmoothies för en god sömn.

Ronald står däremot gärna i köket och experimenterar med olika maträtter och kryddor och går på det mesta på känsla. Ni kan följa honom på Instagram @ekologiskakocken Flera av deras vänner är både vegetarianer och veganer och de märker ett större intresse för växtbaserad kost. De själva lyfter fram balansen i maten och betydelsen av ekologiska råvaror och att äta wholefood, vilket innebär att man tillagar hela råvaror och äter hela frukter. 

Ronald Domelid

 

"Det många glömmer är balansen av bra kolhydrater, fiber och näringsämnen och då gäller det att undvika halvfabrikat och processad mat." 


Hemligheten är snarast att välja bra råvaror och tänka klimatsmart samt ha en etisk förståelse för omvärlden. Då gäller det att välja lokala råvaror och gärna anpassa sig till årstiderna. 

Familjen bor ute på Ekerö i Stockholm och trivs väldigt bra med närheten till naturen och vatten. "Vi gillar båda två att träna och var ute mycket i naturen och eftersom vi lever ett ganska intensivt liv så är det himla skönt att kunna koppla av med närheten till naturen och samtidigt har nära in till stan." 

De två senaste åren har varit minst sagt väldigt hektiska. I början av året lanserades en ny design av butiken och en påbörjad breddning sortimentet med utvalda varumärken inom skönhet, hälsa, mat och hem.

"Vi vill att den moderna familjen ska hitta bra kvalité  och ett bra urval av bra produkter i olika prisklasser, vi väljer med omsorg ut vårt sortiment och besöker både mässor i Sverige och utomlands."


Senaste året har varit intensivt, Alicja och Ronald har hunnit gifta sig och fått en liten son Colin. "Som entreprenör finns det inga bra tidpunkter eftersom det alltid är mycket att göra, vi har länge pratat och drömt om att bilda familj. Vi är oerhört glada och tacksamma för vår livssituation som familj med en liten son och våra roller som entreprenörer. Det gäller att hitta den magiska formeln för att få detta att gå ihop och hemligheten är att vi har varandra. För mig har det varit extra utmanande eftersom vi under senaste åren varit mitt inne i en produktveckling av vårt egna ekologiska proteinpulver med superfoods samtidigt som jag förberedde mig för mammarollen." säger Alicja.

Alicja Domelid Jungfrusund Ekerö

 

"Att bli förälder är det största man kan vara med om i livet, det finns inget som slår den känslan!" 


Alicja är just nu mammaledig och tar hand om lille Colin och Ronald har gått in och tagit huvudansvaret i företaget sedan juni. "Självklart, har det varit en utmanande period för oss men jag är glad att jag kunna axla rollen och stötta Alicja. Det är extremt viktigt att kvinnor som är entreprenörer ska kunna utvecklas som entreprenörer och samtidigt kunna kombinera det med sin naturliga roll som mamma och då gäller det att kunna delegera! Det är ju ganska stor skillnad på män och kvinnor eftersom kvinnor får bära ett väldigt stort lass när det föds en liten bebis, säger Ronald. 

Året har som sagt varit väldigt intensivt med utvecklingen av av nya Ecoliving.se Både design och logga har förnyats. Nu är fokus på att bygga och och utveckla sortimentet inom olika kategorier. Parallellt, med detta har de jobbat med ny produktutveckling där Alicja har jobbar med att hitta unika ekologiska råvaror och utvecklat egna recept. Ronald har ansvarat för själva processen och produktionen. Det har varit ett komplext och utmanade arbete. Teamet har också stärkts upp med en ny kvalitetschef Victor Chang som arbetar med själva kvalitetssäkringen. 


Ekologisk proteinpulver Organic Body Foods

Nu väntar en spännande tid med fortsatt utveckling och nya investeringar. Ecoliving.se kommer flytta in i helt nya lokaler i Salem i Stockholm för att kunna möta den ökade efterfrågan. Inom kort väntar lansering av företagets egna produkter. "Vårt fokus nu är att öka kvalitén för våra kunder och ständigt förbättra köpupplevelsen. Det kräver ödmjukhet och lyhördhet eftersom det tar tid att bygga ett företag. Vi har ett fantastiskt team runtom oss och helt fantastiska ambassadörer som delar våra värderingar och stöttar oss i vårt arbete. Tillsammans kan vi fortsätta vårt arbeta och ladda inför 2018, som blir ett oerhört spännande år med flera spännande nyheter". 
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Lisa Olsson
Lisa Olsson

November 11, 2017

Trevlig att ni bjuder på er själva och att får lära känna er. Känns jättekul!

Lämna en kommentar