Ecoliving presenterar på Sweden Foodtech Big Meet

av Team Ecoliving June 12, 2019 1 Kommentera

Sweden Foodtech

Sweden Foodtech är en svensk organisation grundad av Johan Jorgensen som har en stor passion och bessatthet av foodtech. Han är initiativtagare till Sweden Foodtech som främjar innovation, entreprenörskap och tillväxt inom svensk och nordisk foodtech. Under 10-11 juni samlades intressenter från innovatörer, storföretag, investerare, entreprenörer och studenter för att träffas och diskutera framtidens satsningar inom foodtech. Dagarna innan var det dessutom ett stort event Foodtech Village under "Smaka på Stockhom" i Kungsträdgården.

Under Foodtech Village träffade vi kocken och matentrentreprenörer Paul Svensson som driver restaurangen på Fotografiska i Stockholm. Hans devis är "Det nya medvetna köket" med stort fokus på ekologiska växtbaserade råvaror och där köttet är en krydda i matupplevelsen. Självklart, pratade vi en hel del om bönor och vår ekologiska quinoa "Scandinavian Quinoa". 

Alicja Domelid Paul Svensson

På Sweden Foodtech samlades entreprenörer från alla världens hörn, de kom gäster från Indien och Sydamerika och pratade om deras matkultur där man tar hand om alla råvaror vid matlagning som minskar matsvinnet.

Alicja Domelid och Ronald Domelid Sweden Foodtech

Coop's VD Magnus Johansson höll en presentation om hur Coop satsar på hållbarhet och hur de vill bjuda in startups och foodtechföretag till samarbete för kunna satsa mer på hållbarhet och utforska nya växtbaserade köttalternativ.


Coops VD Magnus Johansson


Ecoliving hade en kort presentation då vi presenterade vårt företag, Ronald Domelid stod på scenen och presenterade Ecoliving's vision och hur vi arbetar med vår växtbaserade satsning.


"Why big companies can't innovate?"

Sweden Foodtech Big Meet

Ett utav temat som diskuterades varför stora företag inte förmår att satsa på innovation. Ofta har stora företag sina inkörda rutiner och affärsmässiga kultur som inte premierar risktagande och misslyckande och det leder helt enkelt till att man inte vågar satsa på nya saker. Därför är det viktigt med samarbete mellan stora och små innovativa företag.

Vi hoppas nu att intresset för foodtech kommer fortsatt öka och att intresset från partners och större företag kommer bestå även efter sommaren. Det viktiga är att stora och små företag nu tillsammans satsar på matrevolutionen så vi kan skapa impact. 
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Alicja Domelid
Alicja Domelid

July 30, 2019

It was really great fun and exciting!

Lämna en kommentar