Ecoliving 1 av 7 mest lovande foodtechföretag i Sverige

av Team Ecoliving March 15, 2018 1 Kommentera

DI Foodtech 2018

Det känns helt fantastiskt att vårt företag Ecoliving har uppmärksammats för vårt arbete inom klimatsmart protein som gynnar både hälsa och miljö. Dagens Industri har under sitt event DI Foodtech rankat sju företag inom foodtech i Sverige som de mest lovande företagen och Ecoliving är ett utav dem. Vi är oerhört glada och stolta över denna uppmärksamhet då det ger oss extra energi och motivation att vi blir uppmärksammade som ett litet startup med stora ambitioner.

Alicja Domelid

Det är nästan två är sedan vi började arbetet med att planera och utveckla egna proteinprodukter där vi använder både mjölkprotein tillsammans med växtbaserade fiber från rabarber samt superfoods. Vår utvecklingen slutade inte där utan vi utvecklade även ett helt veganskt alternativ med svenskt havreprotein.Parallellt med vårt arbete med vårt egna varumärke Ecoliving Organic Body Foods arbetade vi i hemlighet med vår quinoasatsning. Vi har odlat nordisk quinoa på nordisk mark som vi benämner "Scandinvian Quinoa". Vi samarbetar idag med flera aktörer inom den nordiska matarenan och vi ser vårt nordiska samarbete som väldigt betydelsefullt. Vår ekologiska quinoaodling görs i Odense på ön Fyn i Danmark tillsammans med ekobonde Michael Balle som också är delägare i Ecoliving. Vår första skörd gjordes förra året och vårt labbtest uppvisade 15,8 % protein vilket är väldigt högt. 

Ekologisk svensk quinoa

Vår ekologiska quinoa Scandinavian Quinoa lanserades på den svenska marknaden under 2018 och är ett utmärkt växtbaserat alternativ till kött då den innehåller samtliga essentiella aminosyror precis som kött. Vi har även påbörjat ett arbete med att utveckla egna quinoaburgare som vi hoppas kunna lansera på den svenska marknaden.  
Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare1 Svar

Therese Johansson
Therese Johansson

August 07, 2018

Stort Grattis! Hälsningar! Jag hejar på Er! Therese

Lämna en kommentar