Bruns Frisörer en grön salong belägen i vackra Skåne

av Team Ecoliving May 18, 2017 2 Kommentera

Vilka är Bruns frisörer kanske ni undrar och vad är det som gör dem unika?


Utanför butiken i Malmö på Kalendergatan.

Brunsfrisörer är ett företag som har förstått den viktiga innebörden med att ha ett hållbart koncept. Frisörer blir dagligen utsatta för starka kemikalier som är dåligt och kan resultera i sjukdomar m.m. Bruns har kommit så pass långt att de använder inte dessa produkter längre och dessutom har dem själv skapat egna fantastiska verk i eget namn. Vi pratar schampo, balsam, deodoranter osv.

 

Företaget startade för ett par år sen av Johanna Lindskoug och Cecilia C Nilsson. Dem har salonger både i Malmö och Lund med en fantastiskt vacker inredning som strålar ekologiskt tänkande. Deras starka team består av både erfarna frisörer men även trainees som insett i god tid att jobbet som frisör på en grön salong är så otroligt viktigt för att undvika cocktailen av kemikalier.

Här får ni en liten sneakpeak på Bruns Frisörers salong i Malmö där fantastiska Lovisa tog emot mig för en liten intervju.


"Bruns frisörer - Certifierad Grön Salong. På Bruns jobbar vi för en skonsam och giftferi salong, viktigt för kunden, frisören och miljön."


Inne i salongen på Kalendergatan. Man blir alltid erbjuden kaffe eller té vilket för mig gör frisörbesöket så mycket trevligare!

Deras egna produkter skapas i ett gammalt stall som ligger mittemot salongen i Lund. Innanför dörrarna är det Johanna och hennes pappa som kombinerar ihop produkterna för att vi som medvetna men även alla andra ska kunna göra ett lättare val av skönhetsprodukter. En av alla positiva egenskaper som deras produkter har är att reningsverken inte har några problem med att ta upp rester i jämförelse med andra produkter som läcker ut en massa plast och kemikalier i våra hav.

 

Deras behandlingar är allt från klippning, slingor, färgning till styling för dem som vill veta mer hur man kan ta hand om sitt hår på bästa möjliga sätt. Något som är väldigt intressant och fantastiskt är deras färgningsätt där dem använder sig av örter, vin, kaffe, svart té och en massa annat spännande.

 

Befinner ni er i områdena kring Malmö och Lund så tveka inte att boka in er hos Bruns och träffa deras underbara team. Bokningssystemet finns uppe på deras hemsida (ni slipper ringa in och kan smidigt boka via nätet).

Här kommer ett inlägg skrivet @ekolomisk på instagram som gav Bruns Frisörer positiv feedback!
"Jag lovade ju flera av er att berätta vad jag tycker om schampot och balsamet från @brunsfrisorer efter en tids användning.. Jag är supernöjd måste jag säga! Ska jag vara helt ärlig hade jag nog inte förväntat mig det. Det här passar verkligen mitt tunna nordiska blonda hår.. De olika sorterna är bra för olika hårtyper om jag förstått saken rätt.. Det är milda tensider men tvättar verkligen rent, och håret håller sig rent länge.. Balsamet återfuktar bra och är lätt att skölja ur, lägger sig inte som en fet hinna och tynger inte ner även om man har det i hela håret.. Bäst av allt är att det inte gett några som helst problem med min hårbotten, jag får lätt torr och kliande hårbotten annars.. Riktigt nöjd som sagt!"


Relaxing hörna inne i hårtvätt rummet och deras produkter.

Inne på deras webshop kan ni hitta allt ifrån hårprodukter till smink men även deras egna märken, less is more, john masters, organic by sara och en massa andra hållbara märken. Är ni dessutom väldigt skeptiska till ingrediens listan på baksidan av deras schampon (hela djungeln med konstiga namn ni vet) så har dom listat upp dessa på hemsidan för oss som har mindre koll men endå blir lätt skeptiska för alla dessa cocktails. Ett exempel på en ingrediens med märkligt namn är glycerin och detta är en ingrediens som har gjorts med vegetabiliskt fett, oftast majsolja. Den är Eko samt ej GMO behandlad.

 

"Här under kan ni få läsa en kort intervju som Johanna och Cecilia själv har svarat på"


Hej Johanna och Cecilia, berätta lite om er själv?

Johanna har jobbat inom skönhets och mode branschen som bla makeup artist i Paris. Efter många år inom detta yrke valde hon vägen som frisör. Nu har hon tillsammans med Cecilia startat Bruns frisörer med ekologisk inrikting. Varför det blev ekologiskt för Johanna berodde till största delen av egna erfarenheter med allergi pga hårvårdsprodukter.

Cecilia har hållt på med frisör yrket i nästan 30 år! Hon har jobbat som frisörlärare och även examintor, dessutom har hon jobbat i många delar av världen, allt från Karibien till Vinslöv. Nu driver hon tillsammans med Johanna salongen Bruns frisörer. Båda två har gesällbrev samt mästarbrev.
 

Hur har ert liv sett ut karriärsmässigt? (vad ville ni bli när ni var 7-8 år fram tills nu)

Johanna; 7-8 år hon ville bli en ABBA.

20-årsåldern, journalist, älskar att ta reda på saker, nyfiken och envis.

21-29 utbildade sig och arbetade som make up artist. I Paris/Danmark/Sverige inom mode och skönhet.

Sen omskolade hon sig till frisör.

Cecilia; 7-8års åldern, jag ville bli bonde, älskade att vara på landet, gör fortfarande. 

15-46år har alltid velat vara frisör....

I mitt frisöryrke har jag haft 2 salonger och även haft hyrstol, arbetat som frisör på kryssningskepp, eximinator och frisörlärare.

Under denna tid har vi också fått 2 resp 3 barn. Haft hästar, hundar, katter m.m.

Vart kommer ert entreprenörskap ifrån och vad är det viktigaste en entreprenör bör tänka på?

Vårt entreprenörskap kommer ifrån den kemiska relationen mellan oss, tillsammans får vi massor med idéer som vi också genomför.

Viktigaste är tilltro till din kompanjon var generös med beröm, vara ödmjuk, ha roligt på jobbet och sen jobba som faan.  

Berätta lite om Bruns frisörer.

Bruns frisörer är en salong med krav på bra arbetsmiljö, god känsla och hög standard. Vi som frisörer vill kunna jobba på ett hållbart sätt samtidigt vara kreativa i vårt skapande. Frisörer exponeras flera dagar i veckan för kemikalier som är direkt skadliga och allergiframkallande. För oss kändes det inte bra och därför valde vi för ett par år sedan en annan väg.

Hur ser era arbetsdagar ut?

Haha, väldigt olika men denna dagen såg ut så här;

06:45 Johanna hämtade mig. Vi lämnade först min bil på service, lämnade min son på förskola sen ett hemligt möte kl 07:30.

9:00 möte med arbetsförmedlingen.

10:30 möte med en råvaruleverantör.

12:00 anställningsmöte. 

Däremellan till 17:00 kokas det schampo, balsam och deodoranter för fullt. Packas till två beställningar samt även packning inför vår helg som bär iväg till Stockholm till Green Beauty mässan.

Vi åker hem till våra familjer och sen pratas vi vid på telefon eller fortsätter packar ikväll, vi får se.

En dag är aldrig den andra lik.

Varför valde ni just att jobba som frisörer och har ni någon absolut stolthet i ert skönhets sortiment?

Frisör är ett fantastiskt jobb, möte med kunder och att få vara kreativ hela dagarna.

Vår stolthet i våra produkter är varje droppe, vi är oerhört stolta att vi gör allt själva. Från att välja råvaror, göra produkterna, marknadsföra, leverera, sälja till kund och vinna priser. Helt underbart, stolthet!!

Finns där några nya produkter på G?

Absolut, två resp. fyra nya produkter kommer i juni månad. Vi kommer att visa dem på mässan.

Vad har ni för framtids visioner/kärnvärderingar i företaget?

Massor, vänta ska ni få se...

Vi vill förändra frisörernas yrkeskår. Vi tycker det är dags att även vår yrkeskår börjar tänka på miljön och de starka kemikalierna som vi utsetts för.Bruns schampo nr 01. Ekologiskt schampo med naturliga råvaror tillverkat i Sverige. Godkänt av astma- och allergiförbundet. Ett skonsamt schampo för normalt hår som dels vårdar håret och ger håret volym. Innehåller esterisk olja och har en underbar doft av kokos och kardemumma.

Bruns schampo nr 02. Ekologiskt schampo med naturliga råvaror tillverkat i Sverige. Godkänt av astma- och allergiförbundet. Innehåller guarkärnmjöl och jojobaolja vilket bidrar till extra hårvård och lämplig ifall du har torrt eller lockigt hår.

Bruns schampo nr 03. Vill du ha ett ekologiskt oparfymerat schampo som dels är vårdande och ger håret extra volym? Nr. 03 från Bruns Frisörer är ett utmärkt schampo for normalt hår som återfuktar håret och ger dig ett mjukt hår och extra volym. Utmärkt för dig som är känslig för dofter eller är gravid. 

Bruns schampo nr 04. Ekologiskt schampo med elegant doft av citrus och mynta som ger en fräsch och uppfriskande känsla av vitalitet.

Svensktillverkad aluminiumfri deodorant nr. 08 Frisk Cypress från Bruns Frisörer. Framtagen med mild doft för män och kvinnor. Innehåller rosmarin olja som har en mjuk doft och dessutom antibakteriella egenskaper. 

Aluminiumfri deodorant nr 09 från svenska Bruns Frisörer. En unisex deodorant som passar alla. Mild och skonsam mot huden.


Här har Malin fått testa styling schampot magisk citrus som skulle passa till hennes hårtyp som gärna stylas upp med lockar.


Här har vi Camilla som fick testa harmonisk kokos till sitt skandinaviska hår, detta är för dom som har lite tunnare hår.


Team Ecoliving
Team Ecoliving

Författare2 Svar

Cecilia
Cecilia

May 22, 2017

Tack snälla Jennie för en jättefin artikel!!!

Tessan
Tessan

May 18, 2017

Kul med svensk ekologisk hårvård! Jag träffade Bruns Frisörer på ekologiska mässan i Malmö. Så trevliga!

Lämna en kommentar