Kokospannkakor- veganska och glutenfria!


av Amy Allegrini Hobson January 22, 2017

Supergoda veganska kokospannkakor gjorda på kokosmjöl från Renée Voltaire.  Jag serverade dessa med kokossmör som jag enkelt gjorde genom att mixa kokosflingor till en massa i en matberedare, och sen färska jordgubbar och "lite" lönnsirap. Perfekta som frukost, lunch eller mellis, eller när som helst- för vem säger inte ja till pannkakor?!

Här är receptet:

  • 30 g kokosmjöl
  • 1/4 tesked bikarbonat
  • 2 matskedar jordnötssmör (eller annat nötsmör)
  • 2 "linfrö-ägg" eller chia-ägg ( 2 msk malda linfrön och 4 msk vatten mixat till en smet eller samma mängd fast med chiafrön)
  • 2 msk plantbaserad yoghurt (jag använde soyghurt)
  • 60 ml kokosdryck (mandelmjölk funkar också)
  • 1/2 tsk lönnsirap eller annan sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk Maizena eller potatismjöl

Blanda alla torra ingredienser förutom Maizena i en skål. Blanda alla blöta ingredienser i en annan skål och häll i de torra ingredienserna tillsammans med Maizena och blanda till en smet. (Det kan behövas lite mer kokosdryck ifall smeten blir ganska tjock). Smält lite kokosolja i en stekpanna på medelvärme och stek pannkakorna några åt gången. Servera med valfri topping och avnjut!

 

 




Amy Allegrini Hobson
Amy Allegrini Hobson

Författare



Lämna en kommentar